H προγραμματισμένη για τα τέλη του 2009 Σύνοδος Κορυφής για το Κλίμα, στην Κοπεγχάγη, δίνει την ευκαιρία εκμετάλλευσης της τρέχουσας διεθνούς πολιτικής δυναμικής, υπογράμμισε ο σύμβουλος της Πρεσβείας της Δανίας στην Αθήνα, κ. Γέσπερ Φέρσλεβ Άντερσεν, μιλώντας χθες στο Athens Summit 2009. «Θα χαθεί μεγάλη ευκαιρία, εάν δεν καταφέρουμε να επιτύχουμε συμφωνία στην Κοπεγχάγη», τόνισε ο Δανός διπλωμάτης.
H προγραμματισμένη για τα τέλη του 2009 Σύνοδος Κορυφής για το Κλίμα, στην Κοπεγχάγη, δίνει την ευκαιρία εκμετάλλευσης της τρέχουσας διεθνούς πολιτικής δυναμικής, υπογράμμισε ο σύμβουλος της Πρεσβείας της Δανίας στην Αθήνα, κ. Γέσπερ Φέρσλεβ Άντερσεν, μιλώντας χθες στο Athens Summit 2009.

«Θα χαθεί μεγάλη ευκαιρία, εάν δεν καταφέρουμε να επιτύχουμε συμφωνία στην Κοπεγχάγη», τόνισε ο Δανός διπλωμάτης.

Ο Άντερσεν αναφέρθηκε στην εμπειρία της χώρας του στην «πράσινη» ανάπτυξη, επισημαίνοντας τη δυνατότητα επίτευξης υψηλότερης και πιο βιώσιμης ανάπτυξης «αν εισάγουμε την “πράσινη” μεταβλητή στην εξίσωση».

Στάθηκε, επίσης, στο ανεκμετάλλευτο δυναμικό της Ελλάδας (ηλιακή ενέργεια, αιολική ενέργεια και υδάτινη ενέργεια), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ να φέρω στο νου μου άλλη ευρωπαϊκή χώρα με αυτό το πλεονέκτημα». Όπως εκτιμά, η Ελλάδα μπορεί να καταστεί περιφερειακός ενεργειακός κόμβος, εάν χρησιμοποιηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).

Ο Δανός διπλωμάτης επεσήμανε, επίσης, ότι η μεγαλύτερη χρήση των ΑΠΕ θα έχει ευεργετική επίδραση στην ελληνική τουριστική βιομηχανία. Όπως ανέφερε, πολλοί Δανοί τουρίστες όχι μόνο δεν θα ενοχληθούν με το θέαμα ανεμογεννητριών και ηλιακών συλλεκτών αλλά είναι έτοιμοι να πληρώσουν για τη διαμονή τους σε μία «καθαρή» χώρα. Τόνισε, δε, ότι η Δανία θα καλωσόριζε μια στενότερη εταιρική σχέση με την Ελλάδα στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για μια «καθαρότερη» ενεργειακά διεθνή ναυτιλία.