Θεμελιώθηκε την Τετάρτη, σε ειδική τελετή που έγινε στο Βούκοβαρ της Κροατίας, η κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής βιοαερίου στην Ευρώπη. Το έργο, ύψους 30 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί από την κοινοπραξία Bionergija, η οποία συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή της τοπικής εταιρείας Vupik agribusiness και αρκετών επενδυτών από την Κροατία και το εξωτερικό.
Θεμελιώθηκε την Τετάρτη, σε ειδική τελετή που έγινε στο Βούκοβαρ της Κροατίας, η κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής βιοαερίου στην Ευρώπη.

Το έργο, ύψους 30 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί από την κοινοπραξία Bionergija, η οποία συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή της τοπικής εταιρείας Vupik agribusiness και αρκετών επενδυτών από την Κροατία και το εξωτερικό.

Η μονάδα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2010, θα παράγει 10 megawatt ηλεκτρικής ενέργειας και 11 megawatt θερμικής ενέργειας, ημερησίως. Σύμφωνα με σύμβουλο της Bionergija, στη μονάδα θα επεργάζονται περίπου 700 τόνοι βιομάζας ημερησίως για την παραγωγή βιοαερίου.

Στο εργοστάσιο θα απασχολούνται συνολικά 200 εργαζόμενοι.

Όπως επισημάνθηκε στην τελετή, η Κροατία αναμένεται να αυξήσει το μερίδιο των βιοκαυσίμων επί του συνόλου των καυσίμων που χρησιμοποιούνται στις μεταφορές σε 5,75% μέχρι το 2012 και σε 20% μέχρι το 2020.