Η συμφωνία μεταβίβασης του Τομέα Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Κρατικής Επιχείρησης Ηλεκτρισμού της Αλβανίας στην εταιρεία τσεχικών συμφερόντων CEZ, αποτέλεσε αντικείμενο της συνεδρίασης της 14ης Απριλίου τ.ε., της οικονομικής επιτροπή της Βουλής της χώρας.
Η συμφωνία μεταβίβασης του Τομέα Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Κρατικής Επιχείρησης Ηλεκτρισμού της Αλβανίας στην εταιρεία τσεχικών συμφερόντων CEZ, αποτέλεσε αντικείμενο της συνεδρίασης της 14ης Απριλίου τ.ε., της οικονομικής επιτροπή της Βουλής της χώρας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας στα Τίρανα, κ. Δημήτριος Παπαθανασίου, τόνισε την ανάγκη αύξησης της τιμής του ρεύματος και την ανάγκη αλλαγής του συντελεστή ΦΠΑ επί της αξίας κατανάλωσης ηλεκτρικής Ενέργειας που πληρώνουν τα νοικοκυριά.

Η αύξηση αναμένεται τον Ιανουάριο του 2010, και θα κυμαίνεται στο 6% - 8%, εάν η ενεργειακή κατάσταση της χώρας το επιτρέπει.

Επίσης, η Παγκόσμια Τράπεζα, συνιστά στην κυβέρνηση είτε να μειωθεί ο συντελεστής ΦΠΑ επί της αξίας κατανάλωσης ηλεκτρικής Ενέργειας, είτε να αντικατασταθεί με άλλο φόρο ο οποίος δεν θα βαρύνει τους καταναλωτές.