Πάνω από τα 57 δολάρια το βαρέλι ανέβηκαν σήμερα οι τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς κλιμάκωση σημειώνεται στις ταραχές στην Νιγηρία, χώρα με σημαντική παραγωγή πετρελαίου. Συγκεκριμένα, το ελαφρό αργό κερδίζει 0,94 δολ. και διαμορφώνεται στα 57,28 δολ./βαρέλι, ενώ το αργό τύπου μπρεντ ενισχύεται κατά 1,12 δολ., στα 57,10 δολ./βαρέλι.

Πάνω από τα 57 δολάρια το βαρέλι ανέβηκαν σήμερα οι τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς κλιμάκωση σημειώνεται στις ταραχές στην Νιγηρία, χώρα με σημαντική παραγωγή πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, το ελαφρό αργό κερδίζει 0,94 δολ. και διαμορφώνεται στα 57,28 δολ./βαρέλι, ενώ το αργό τύπου μπρεντ ενισχύεται κατά 1,12 δολ., στα 57,10 δολ./βαρέλι.

Όπως σχολίασαν αναλυτές της αγοράς, «Η κλιμάκωση της βίας στη Νιγηρία παρέχει στήριξη στις τιμές του αργού».
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Νιγηρίας εξαπέλυσαν το Σαββατοκύριακο επιχείρηση στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα, απελευθερώνοντας 13 ομήρους, μεταξύ των οποίων και 9 Φιλιππινέζοι ναυτικοί, που κρατούνταν από τους αντάρτες της οργάνωσης«Κίνηματος για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα» (MEND).

Το MEND ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποκλείσει θαλάσσιες οδούς στο Δέλτα του Νίγηρα με στόχο την παρεμπόδιση των εξαγωγών αργού μετά τις πολυήμερες επιθέσεις ελικοπτέρων και κανονιοφόρων εναντίον στρατοπέδων του.

Οι νιγηριανές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση εναντίον στρατοπέδων της οργάνωσης γύρω από το Ουάρι, στο δυτικό τμήμα του Δέλτα του Νίγηρα, μετά την κατάληψη δυο σκαφών τους και την επίθεση εναντίον στρατιωτών, ενέργειες που είχαν ως συνέπεια τις σφοδρότερες συγκρούσεις των τελευταίων οχτώ μηνών.