Η εξαγορά μεριδίου 10% της Pearl Petroleum από την MOL ίσως δείχνει ότι η τελευταία μετατοπίζει την υποστήριξή της προς την κατασκευή του αγωγού Nabucco αντί του αντίστοιχου σχεδίου για τον SouthStream, μετά την απροσδόκητη και ανεπιθύμητη απόκτηση μεριδίου 21.2% της ουγγρικής εταιρείας από την Surgutneftegaz, σύμφωνα με την KBC Securities.
Η εξαγορά μεριδίου 10% της Pearl Petroleum από την MOL ίσως δείχνει ότι η τελευταία μετατοπίζει την υποστήριξή της προς την κατασκευή του αγωγού Nabucco αντί του αντίστοιχου σχεδίου για τον SouthStream, μετά την απροσδόκητη και ανεπιθύμητη απόκτηση μεριδίου 21.2% της ουγγρικής εταιρείας από την Surgutneftegaz, σύμφωνα με την KBC Securities. Ο διεθνής ασφαλιστικός οίκος θεωρεί ότι πίσω από την κίνηση της ρωσικής εταιρείας βρίσκεται το Κρεμλίνο, που αποσκοπεί στην πλήρη εξαγορά της MOL.

Η αξία της Pearl, που κατέχει μερίδια upstream της DanaGas(συμφερόντων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων) και της CrescentPetroleumστις κουρδικές περιοχές του Ιράκ, εκτιμήθηκε κατά την συμφωνία στα 3,5 δις δολ. , ενώ οι μετοχές της MOL σημείωσαν αύξηση κατά 1,9%.