H Συρία υπέγραψε τρεις συμφωνίες για κατασκευή νέων διυλιστηρίων, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Πετρελαίου της χώρας, τις οποίες μετέδωσε χθες βράδυ το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Κουβέιτ, Kuna. Η πρώτη συμφωνία, η οποία αφορά την κατασκευή διυλιστηρίου με δυνατότητα επεξεργασίας 140.000 βαρελιών βαρέως αργού ημερησίως στο Abu Khashab, υπεγράφη ανάμεσα στην Συρία και την εταιρεία Financial Investment Co. του Κουβέιτ, σύμφωνα με το Kuna, το οποίο παραθέτει σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Πετρελαίου του εμιράτου κ. Sufian Allaw από το Κουβέιτ.

H Συρία υπέγραψε τρεις συμφωνίες για κατασκευή νέων διυλιστηρίων, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Πετρελαίου της χώρας, τις οποίες μετέδωσε χθες βράδυ το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Κουβέιτ, Kuna.

Η πρώτη συμφωνία, η οποία αφορά την κατασκευή διυλιστηρίου με δυνατότητα επεξεργασίας 140.000 βαρελιών βαρέως αργού ημερησίως στο Abu Khashab, υπεγράφη ανάμεσα στην Συρία και την εταιρεία Financial Investment Co. του Κουβέιτ, σύμφωνα με το Kuna, το οποίο παραθέτει σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Πετρελαίου του εμιράτου κ. Sufian Allaw από το Κουβέιτ.

Μία δεύτερη συμφωνία υπεγράφη με το Ιράν, την Βενεζουέλα και την Μαλαισία για άλλο ένα διυλιστήριο με δυνατότητα επεξεργασίας 140.000 βαρελιών βαρέως αργού ημερησίως στο Al Farqalas στην πόλη Homs, ενώ μία τρίτη συμφωνία αφορά την κατασκευή διυλιστηρίου βαρέως αργού με δυνατότητα επεξεργασίας 100.000 βαρελιών την ημέρα. Η τελευταία συμφωνία συνήφθη με την Κία, ενώ η τοποθεσία του σταθμού θα είναι στο Deir El Zor.

Ο κ. Allaw πρόσθεσε ότι η μέση ημερήσια παραγωγή πετρελαίου της Συρίας βρίσκεται σήμερα στα 380.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ αντίστοιχη παραγωγή φυσικού αερίου στα 22 εκατ. κυβικά μέτρα.