Επενδύσεις, ύψους άνω των 800 εκατ. ευρώ, που υλοποιούνται με συγχρηματοδότηση της Γερμανίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Περιβαλλοντική Προστασία της λίμνης Οχρίδας», εξήγγειλε ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, κατά τα εγκαίνια αποχετευτικού συστήματος στην πόλη Πόγραδετς, το οποίο - όπως είπε - εφαρμόζεται με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Επενδύσεις, ύψους άνω των 800 εκατ. ευρώ, που υλοποιούνται με συγχρηματοδότηση της Γερμανίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Περιβαλλοντική Προστασία της λίμνης Οχρίδας», εξήγγειλε ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, κατά τα εγκαίνια αποχετευτικού συστήματος στην πόλη Πόγραδετς, το οποίο - όπως είπε - εφαρμόζεται με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ο κ. Μπερίσα τόνισε ότι τα έργα αυτά θα μετατρέψουν το Πόγραδετς και την αλβανική όχθη της λίμνης Οχρίδας σε σημαντικό τουριστικό κέντρο της χώρας.

Παρών στα εγκαίνια ήταν ο πρέσβης της Γερμανίας στα Τίρανα Μπερντ Μπόρχαρντ, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «το Πόγραδετς αποτελεί μέρος του πλαισίου συνεργασίας των δύο χωρών» προσθέτοντας ότι «η συνεργασία μας δείχνει τη σημασία που αποδίδουμε στην Αλβανία, ως πόλου σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, επιθυμούμε να δούμε την Αλβανία όσο πιο κοντά γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της ενδυνάμωσης των υποδομών και της εκπαίδευσης», σημείωσε ο Γερμανός πρέσβης.