Οι Alstom και E.ON Benelux συμφώνησαν στην σύναψη σύμβασης προμηθείας ενός ατμοστροβίλου για τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από ορυκτά καύσιμα στο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Maasvlakte του Ρότερνταμ

Οι Alstom και E.ON Benelux συμφώνησαν στην σύναψη σύμβασης προμηθείας ενός ατμοστροβίλου για τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από ορυκτά καύσιμα στο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Maasvlakte του Ρότερνταμ.

Όπως στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας του Maasvlakte, η νέα μονάδα θα λειτουργεί με καύση βιομάζας και έχει σχεδιαστεί ωστε να είναι δυνατή μετέπειτα η εφαρμογή τεχνολογίας δέσμευσης του διοξειδίου του άνθρακα. Το σημείο κατασκευής της νέας μονάδας παραγωγής ενέργειας είναι στρατηγικής σημασίας, κοντά στη Βόρεια Θάλασσα και την λιμενική περιοχή του Ρότερνταμ, εφόσον μπορούν να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη από το νερό της θάλασσας για την ψύξη και τις βαθιές υδάτινες οδούς για τον ανεφοδιασμό του άνθρακα και της βιομάζας.

Όπως στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας του Maasvlakte, η νέα μονάδα θα λειτουργεί με καύση βιομάζας και έχει σχεδιαστεί ωστε να είναι δυνατή μετέπειτα η εφαρμογή τεχνολογίας δέσμευσης του διοξειδίου του άνθρακα. Το σημείο κατασκευής της νέας μονάδας παραγωγής ενέργειας είναι στρατηγικής σημασίας, κοντά στη Βόρεια Θάλασσα και την λιμενική περιοχή του Ρότερνταμ, εφόσον μπορούν να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη από το νερό της θάλασσας για την ψύξη και τις βαθιές υδάτινες οδούς για τον ανεφοδιασμό του άνθρακα και της βιομάζας. Η Alstom θα προμηθεύσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα* ατμοστροβίλου ισχύος 1.110 MW, αναλαμβάνοντας και την μεταφορά και την πλήρη συναρμολόγησή του στην μονάδα, την θέση του σε λειτουργία και τις τελικές δοκιμές. Η τεχνολογία αυτή θα συμβάλει σε μια καθαρή αποδοτικότητα 46%, έναντι ενός ευρωπαϊκού μέσου όρου 36%, βελτιώνοντας κατά συνέπεια τις περιβαλλοντικές επιδόσεις σημαντικά.

Η νέα μονάδα παραγωγής ισχύος του Maasvlakte αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία το 2013.