Η διοικητική κρίση σχετικά με την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ρωσοβρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας ΤΝΚ-ΒP συνεχίζεται καθώς οι Ρώσοι εταίροι δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό του Πάβελ Σκίτοβιτς. Έτσι, οι δύο εταιρείες θα προβούν σε εκ νέου προτάσεις υποψηφίων, ενώ δύο ακόμη άτομα θα κληθούν να διαγωνισθούν για τη θέση.

Η διοικητική κρίση σχετικά με την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ρωσοβρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας ΤΝΚ-ΒP συνεχίζεται καθώς οι Ρώσοι εταίροι δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό του Πάβελ Σκίτοβιτς. Έτσι, οι δύο εταιρείες θα προβούν σε εκ νέου προτάσεις υποψηφίων, ενώ δύο ακόμη άτομα θα κληθούν να διαγωνισθούν για τη θέση. Η προσπάθεια εξεύρεσης νέου επικεφαλής της κοινοπραξίας ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του ως τότε διευθύνοντος συμβούλου Ρόμπερτ Ντάντλεϊ, διότι δεν απολάμβανε πλέον την απαιτούμενη στήριξη και των δύο πλευρών.

Δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι δεν αποκλείεται οι νέοι υποψήφιοι να προέλθουν εκτός του χώρου των στελεχών της ΤΝΚ-BP και οι οποίοι θα πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν, κυρίως, εμπειρία στην πετρελαϊκή βιομηχανία. Ακριβώς σε αυτό το σημείο υστερούσε ο Πάβελ Σκίτοβιτς, σύμφωνα με την ρωσική μερίδα της κοινοπραξίας. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ι είχε διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε διεθνείς επιχειρήσεις χρυσωρυχείων και στην επενδυτική εταιρεία Interros, του Ρώσου ολιγάρχη Βλαντιμίρ Ποτάνιν.

Πηγή προσκείμενη στο Δ. Σ. της TNK-ΒP ανέφερε ότι η εμπειρία του κ. Στίκοβιτς δεν ήταν του επιπέδου που απαιτείται για διευθύνοντα σύμβουλο πετρελαιοβιομηχανίας. Πάντως, θα του δοθεί η δυνατότητα να ανταγωνισθεί τον Μάξιμ Μπάρσκι, πρώην γενικό διευθυντή της West Siberian Resources, μιας ανεξάρτητης ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας. Ο τελευταίος φέρεται ως ο ευνοούμενος των Ρώσων επενδυτών της TNK-BP για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης.