Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δεσμεύθηκε την Παρασκευή ότι θα θέσει υπ' όψιν των Αρχηγών Καρτών και Κυβερνήσεων της Ε.Ε. τον επόμενο μήνα την διαμάχη της Ρωσίας με την Ουκρανία σχετικά με την τιμή του φυσικού αερίου. «Υποσχέθηκα στον κύριο Πούτιν ότι θα θέσω το ζήτημα στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων», δήλωσε στους δημοσιογράφους, ώστε «να δούμε τι μπορεί να γίνει»
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δεσμεύθηκε την Παρασκευή ότι θα θέσει υπ' όψιν των Αρχηγών Καρτών και Κυβερνήσεων της Ε.Ε. τον επόμενο μήνα την διαμάχη της Ρωσίας με την Ουκρανία σχετικά με την τιμή του φυσικού αερίου. «Υποσχέθηκα στον κύριο Πούτιν ότι θα θέσω το ζήτημα στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων», δήλωσε στους δημοσιογράφους, ώστε «να δούμε τι μπορεί να γίνει».

Είχε προηγηθεί επιστολή, αλλά και μακρά τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον επικεφαλής της Κομισιόν και τον Ρώσο πρωθυπουργό νωρίτερα σήμερα, σε συνέχεια των επανειλημμένων εκκλήσεων της Μόσχας προς τις Βρυξέλλες να συνδράμουν την Ουκρανία στην εξόφληση των οφειλών της σχετικά με το φυσικό αέριο.

Η Ρωσία έχει απειλήσει ότι σε περίπτωση που η Ουκρανία δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου, όπως και στις αρχές του έτους. Σήμερα, εξάλλου, ο κ. Πούτιν πρότεινε την δημιουργία δεξαμενής κονδυλίων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να βοηθηθεί το Κίβο στην εξόφληση των οφειλών αυτών, όπως δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ο αναπληρωτής Ρώσος πρωθυπουργός κ. Ιγκόρ Σέτσιν, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής και της Ρωσίας.

Ωστόσο, ο κ. Μπαρόζο αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αυτό το χαρακτήρισε «δύσκολο… στην πραγματικότητα, απίθανο», δεδομένης της σημερινής κατάστασης του κοινοτικού προϋπολογισμού.