Πτώση κερδών κατά 71% για το α΄ τρίμηνο του 2009 ανακοίνωσε εχθές η ρωσική πετρελαϊκή Lukoil. Η μείωση των κερδών αποδίδεται στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ιδιωτικής πετρελαϊκής εταιρείας στη Ρωσία, αυτά περιορίστηκαν στα 900 εκατ. δολάρια, έναντι 3,1 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα EBITDA μειώθηκαν κατά το ήμισυ το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους
Πτώση κερδών κατά 71% για το α΄ τρίμηνο του 2009 ανακοίνωσε εχθές η ρωσική πετρελαϊκή Lukoil. Η μείωση των κερδών αποδίδεται στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ιδιωτικής πετρελαϊκής εταιρείας στη Ρωσία, αυτά  περιορίστηκαν στα 900 εκατ. δολάρια, έναντι 3,1 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα EBITDA μειώθηκαν κατά το ήμισυ το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με την διοίκηση της Lukoil, το πρόγραμμα περικοπής δαπανών περιόρισε την πτώση των κερδών, ενώ τα αποτελέσματα του τριμήνου εμφανίζουν βελτίωση σε σχέση με αυτά του δ΄ τριμήνου της προηγούμενης χρήσης, όταν η εταιρεία εμφάνισε ζημιές της τάξης των 674 εκατ. δολαρίων.

Επιπλέον, τα έσοδα του α΄ τριμήνου μειώθηκαν κατά 40% στα 14,7 δισ. δολάρια, ενώ η παραγωγή πετρελαίου σημείωσε αύξηση 3,2% κοντά στα 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.