Εκτίναξη της τιμής του αργού «βλέπει» ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Dutch Shell, Τζερόεν βαν ντερ Βιρ, σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν νέες επενδύσεις. Μιλώντας χθες σε ενεργειακό συνέδριο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, ο επικεφαλής του πετρελαϊκού ομίλου τόνισε ότι η παγκόσμια βιομηχανία ενέργειας αντιμετωπίζει «σοβαρές προκλήσεις» και προειδοποίησε ότι ο κόσμος χρειάζεται αποθέματα μη συμβατικής ενέργειας για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση
Εκτίναξη της τιμής του αργού «βλέπει» ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Dutch Shell, Τζερόεν βαν ντερ Βιρ, σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν νέες επενδύσεις. 

Μιλώντας χθες σε ενεργειακό συνέδριο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, ο επικεφαλής του πετρελαϊκού ομίλου τόνισε ότι η παγκόσμια βιομηχανία ενέργειας αντιμετωπίζει «σοβαρές προκλήσεις» και προειδοποίησε ότι ο κόσμος χρειάζεται αποθέματα μη συμβατικής ενέργειας για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου σε περίπου 32 δολάρια το βαρέλι το Δεκέμβριο, από το ιστορικό ρεκόρ των 147,27 δολαρίων του περασμένου Ιουλίου, ανάγκασε τις εταιρείες να καθυστερήσουν ή να ματαιώσουν πρότζεκτ – μια κίνηση, η οποία αναμένεται να περιορίσει τα αποθέματα και να ωθήσει προς τα πάνω τις τιμές, τη στιγμή που η παγκόσμια οικονομία δείχνει να ανακάμπτει. Από τότε, η τιμή του αργού έχει αυξηθεί και πάλι, σημειώνοντας άνοδο 52% φέτος, εν μέσω ενδείξεων για ανάπτυξη της οικονομίας και περικοπές – ρεκόρ στην παραγωγή του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ).

«Η οικονομία θα αλλάξει πορεία, η ζήτηση θα ανακάμψει και η υπερπροσφορά θα εξαφανιστεί», προέβλεψε ο βαν ντερ Βιρ. Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δεν θα μπορέσουν να καλύψουν την επιπρόσθετη ζήτηση, πρόσθεσε. Η Shell, η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρώπη, προβλέπει πως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αναλογούν στο 30% της ζήτησης νέας ενέργειας, δήλωσε ο βαν ντερ Βιρ.