Στην άμεση έναρξη των διαδικασιών εφοδιασμού της αποθηκευτικής υποδομής φυσικού αερίουι στο Μπάνατσκι Ντβορ, συμφώνησαν ο Σέρβος υπουργός Ενέργειας Πέταρ Σκάντριτς και ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ιγκόρ Σεχίμ
Στην άμεση έναρξη των διαδικασιών εφοδιασμού της αποθηκευτικής υποδομής φυσικού αερίουι στο Μπάνατσκι Ντβορ, συμφώνησαν ο Σέρβος υπουργός Ενέργειας Πέταρ Σκάντριτς και ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ιγκόρ Σεχίμ.

Αυτό αποφασίστηκε, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, από τη σερβική πλευρά, οι συνέπειες του ενδεχόμενου επανάληψης μιας ενεργειακής κρίσης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, όπως αυτή που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο.

Η ρωσική πλευρά δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη μεγαλύτερη συμμετοχή Ρώσων επιχειρηματιών στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της σερβικής πετρελαϊκής εταιρίας NIS, αλλά και στην ανάπτυξη πλαισίου στρατηγικής συνεργασίας στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εταιρίας παραγωγής πετροχημικών προϊόντων Petrohemija.

Ο Σέρβος υπουργός ήταν επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπίας που συμμετείχε σε οικονομικό φόρουμ, το οποίο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη.