Με τον υψηλότερο βαθμό (7/10) αξιολογούν 10 Μη Κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις το έργο του Επιτρόπου Σταύρου Δήμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σε ένα σύνολο 12 πολιτικών που προώθησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περίοδο 2004-2009. Παρόλ’ αυτά, συνολικά το έργο της Επιτροπής Μπαρόζο βαθμολογείται σε γενικές γραμμές κάτω από τη βάση (4,4/10)
Με τον υψηλότερο βαθμό (7/10) αξιολογούν 10 Μη Κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις το έργο του Επιτρόπου Σταύρου Δήμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σε ένα σύνολο 12 πολιτικών που προώθησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περίοδο 2004-2009. 

Παρόλ’ αυτά, συνολικά το έργο της Επιτροπής Μπαρόζο βαθμολογείται σε γενικές γραμμές κάτω από τη βάση (4,4/10).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πίνακα αξιολόγησης, που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα 10 μη κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως η Greenpeace, η WWF και οι «Φίλοι της Γης», ο Ελληνας Επίτροπος πετυχαίνει τον υψηλότερο βαθμό σε επιτεύγματα με τις πολιτικές που προώθησε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Εκφράζεται, μάλιστα, ιδιαίτερη ικανοποίηση για τις αλλαγές, τις οποίες πρότεινε ο κ. Δήμας, σχετικά με τις εκπομπές αερίων, και χαιρετίζονται οι δράσεις που προώθησε για το κλίμα στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και η μεσολάβησή του ώστε να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες επιδόσεις της Κομισιόν, οι πολιτικές για την ενέργεια και τις μεταφορές βαθμολογούνται με 6/10, η υγεία και η ενίσχυση της κοινοτικής νομοθεσίας με 5/10, ενώ κάτω από τη βάση βαθμολογούνται οι πολιτικές για τη γεωργία, τη βιοποικιλότητα και τα οικοσυστήματα, τον προϋπολογισμό και τη Συνοχή, το εμπόριο και την εξωτερική διάσταση (4/10). Στις τελευταίες θέσεις του σχετικού πίνακα βρίσκονται οι πολιτικές για τους φυσικούς πόρους (3/10) και η στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης (2/10).