Της μεγάλης εξάρτησης της Γερμανίας από τις εξαγωγές υπεραμύνθηκε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σε μια εποχή που η εξάρτηση αυτή έχει οδηγήσει τη χώρα να μετρά πολλές «πληγές» από την παγκόσμια ύφεση. «Είναι υπερβολική η εξάρτησή μας από τις εξαγωγές; Πιστεύω ότι δεν υπάρχει εναλλακτική από το να είμαστε μια χώρας με πολύ ισχυρές εξαγωγές», ανέφερε η κ. Μέρκελ μιλώντας σε συνέδριο της κορυφαίας βιομηχανική ένωσης της χώρας, BDI
Της μεγάλης εξάρτησης της Γερμανίας από τις εξαγωγές υπεραμύνθηκε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σε μια εποχή που η εξάρτηση αυτή έχει οδηγήσει τη χώρα να μετρά πολλές «πληγές» από την παγκόσμια ύφεση.

«Είναι υπερβολική η εξάρτησή μας από τις εξαγωγές; Πιστεύω ότι δεν υπάρχει εναλλακτική από το να είμαστε μια χώρας με πολύ ισχυρές εξαγωγές», ανέφερε η κ. Μέρκελ μιλώντας σε συνέδριο της κορυφαίας βιομηχανική ένωσης της χώρας, BDI.

"Διαφορετικά, θα διακινδυνεύαμε το βιοτικό μας επίπεδο», συμπλήρωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Η Γερμανία αποτελεί την κορυφαία εξαγωγική δύναμή του πλανήτη, ιδιαίτερα στους κλάδους των μηχανημάτων, των χημικών και των αυτοκινήτων, αλλά έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κάθετη πτώση της παγκόσμιας ζήτησης για τα προϊόντα της.

Η κυβέρνηση της χώρας εκτιμά ότι η οικονομία τη φετινή χρονιά θα παρουσιάσει συστολή περί το 6%, καταγράφοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη συρρίκνωση του ΑΕΠ μετά την Ιαπωνία.
Η κ. Μέκρελ επανέλαβε ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν οι αιτίες της χρηματοοικονομική κρίσης και της οικονομικής επιβράδυνσης, βάζοντας σε πρακτική εφαρμογή τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί κατά τη συνάντηση του Λονδίνου της ομάδα G20, τον Απρίλιο.

(από www.kathimerini.gr, 15/06/2009)