Η Ρωσία κατέβαλε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία για τη διέλευση του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέχρι τις αρχές του 2010, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος παρουσίασε την πληρωμή αυτή ως «πίστωση»

Η Ρωσία κατέβαλε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία για τη διέλευση του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέχρι τις αρχές του 2010, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος παρουσίασε την πληρωμή αυτή ως «πίστωση».

«Πληρώσαμε τους Ουκρανούς εταίρους μας για τη διέλευση του αερίου μας προς την Ευρώπη, μέχρι και τις αρχές του 2010. Πρόκειται ουσιαστικά για μία πίστωση 2,2 δισ. δολαρίων», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, στο πλαίσιο συνάντησης με τον επικεφαλής της ρωσικής Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.
«Πρόκειται για σημαντικούς πόρους που οι Ουκρανοί εταίροι μας λαμβάνουν χάρη στη Ρωσία», δήλωσε ο κ. Πούτιν προσθέτοντας ότι ευελπιστεί πως το Κίεβο θα σεβαστεί τις ισχύουσες συμφωνίες.

Οι Ρώσοι υπεύθυνοι βρίσκονται σε επιφυλακή τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς εκτιμούν ότι λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, η Ουκρανία δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις, ούτε να εξασφαλίσει τα αποθέματά της ενόψει της χειμερινής περιόδου.

(από www.kathimerini.gr, 17/06/2009)