Στην ανάγκη για ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και καλύτερη διανομή των ενεργειακών πόρων συμφώνησαν οι ηγέτες των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης στη συνάντησή τους στο Νόβι Σαντ της Σερβίας
Στην ανάγκη για ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και καλύτερη διανομή των ενεργειακών πόρων συμφώνησαν οι ηγέτες των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης στη συνάντησή τους στο Νόβι Σαντ της Σερβίας.

Ο οικοδεσπότης της Συνόδου, ο Σέρβος πρόεδρος, Μπόρις Τάντιτς, εξέφρασε την ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του αγωγού «South Stream», τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το Βελιγράδι δεν θεωρεί ανταγωνιστικό τον έτερο αγωγό Νabucco. Στην ανάγκη να ξεπεραστούν οι αντιπαραθέσεις γύρω από την κατασκευή των δύο αγωγών αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει τα ενεργειακά προβλήματα να αντιμετωπίζονται σε περιφερειακό επίπεδο.

Ανέφερε δε ως θετικό παράδειγμα την ενεργειακή σύνδεση της Βουλγαρίας με την Ελλάδα και τη Ρουμανία.