Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν, για οκτώ ώρες την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι της Eni στην Ιταλία, αντιδρώντας στη μείωση των επενδύσεων της εταιρείας στη διύλιση και παραγωγή χημικών. Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της Ιταλίας ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα περικόψει τις επενδύσεις στις δραστηριότητες διύλισης και στα πρατήρια υγρών καυσίμων κατά 30%, προκειμένου να επικεντρωθεί στις διεθνείς μονάδες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν, για οκτώ ώρες την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι της Eni στην Ιταλία, αντιδρώντας στη μείωση των επενδύσεων της εταιρείας στη διύλιση και παραγωγή χημικών.

Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της Ιταλίας ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα περικόψει τις επενδύσεις στις δραστηριότητες διύλισης και στα πρατήρια υγρών καυσίμων κατά 30%, προκειμένου να επικεντρωθεί στις διεθνείς μονάδες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σημειώνεται ότι η Eni διαθέτει πέντε διυλιστήρια στην Ιταλία, εκ των οποίων το ένα το έχει θέσει προς πώληση, ενώ τη Δευτέρα ανακοίνωσε πως πιθανόν να πουλήσει και το 44% των αδειών εξόρυξης στη χώρα.

«Ζητούμε από την Eni να μην προχωρήσει στην πώληση των βιομηχανικών της μονάδων», τονίζει η εργατική ένωση Filcemgil σε ανακοίνωσή της. Όπως διευκρινίζει, στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη μονάδα χημικών και στις μονάδες εξόρυξης, χημικών, αερίου και διύλισης στην Ιταλία. Από την απεργία, η οποία αφορά σε 240.000 εργαζομένους, αναμένεται να επηρεασθούν συνολικά 1.800 επιχειρήσεις.

Εκπρόσωπος του ιταλικού ομίλου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει το θέμα.