Μία μεγάλη μείωση στις τιμές του φυσικού αερίου για την Ευρώπη πρόκειται να καθιερώσει η Gazprom, μειώνοντας τη μέση τιμή ανά χίλια κυβικά μέτρα από 400 δολάρια σε 280 δολάρια, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ
Μία μεγάλη μείωση στις τιμές του φυσικού αερίου για την Ευρώπη πρόκειται να καθιερώσει η Gazprom, μειώνοντας τη μέση τιμή ανά χίλια κυβικά μέτρα από 400 δολάρια σε 280 δολάρια, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.

Ως αποτέλεσμα, οι συνολικές εισπράξεις από το φυσικό αέριο αναμένεται να υποχωρήσουν σε περίπου 40 δισ. δολάρια, έναντι εισπράξεων – ρεκόρ ύψους 65 δισ. δολαρίων το 2008, δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου στις χώρες εκτός της πρώην Σοβιετικής Ένωσης θα μειωθούν το 2009 στα 142,1 δισ. κυβικά μέτρα, που ισοδυναμεί με μείωση 11% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ανέφερε ο Μεντβέντεφ και προέβλεψε μείωση των παραδόσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2009 κατά 26% στα 59,5 δισ. κυβικά μέτρα. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Gazprom, η μείωση στις εξαγωγές οφείλεται σε ένα μεγάλο μέρος στον πλήρη αποκλεισμό ενός σημαντικού αγωγού για αρκετές εβδομάδες, τον χειμώνα, από την Ουκρανία.