Ρουμανία και Ρωσία μπορούν να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε θέματα ανάπτυξης ενεργειακών έργων τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων UGIR 1903 της Ρουμανίας, Τσέζαρ Κοράτσι. Μιλώντας στη διάρκεια των εργασιών ρουμανικού - ρωσικού επιχειρηματικού φόρουμ στην περιοχή του Τιουμέν (Ρωσία), μιας περιοχής από τις μεγαλύτερες παραγωγούς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ο κ. Κοράτσι κατέστησε σαφή την ανάγκη «σύμπραξης» των επιχειρήσεων των δύο χωρών για την ανάπτυξη ενεργειακών έργων

Ρουμανία και Ρωσία μπορούν να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε θέματα ανάπτυξης ενεργειακών έργων τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων UGIR 1903 της Ρουμανίας, Τσέζαρ Κοράτσι.

Μιλώντας στη διάρκεια των εργασιών ρουμανικού - ρωσικού επιχειρηματικού φόρουμ στην περιοχή του Τιουμέν (Ρωσία), μιας περιοχής από τις μεγαλύτερες παραγωγούς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ο κ. Κοράτσι κατέστησε σαφή την ανάγκη «σύμπραξης» των επιχειρήσεων των δύο χωρών για την ανάπτυξη ενεργειακών έργων.

Εξάλλου, ο κ. Κοράτσι σημείωσε πως η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να αποτελέσει ένα άλλο «πεδίο» με οφέλη για τις δύο πλευρές, ενώ σημείωσε πως η Ρουμανία μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου των ρωσικών προϊόντων, στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στη διάρκεια του φόρουμ, εκπρόσωποι 35 ρουμανικών επιχειρήσεων από τους τομείς της ενέργειας, της χημικής βιομηχανίας, της κλωστοϋφαντουργίας, της ένδυσης/υπόδησης, καθώς και της βιομηχανίας τροφίμων είχαν κατ' ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους 70 ρωσικών επιχειρήσεων.

(από www.kathimerini.gr, )