Εννέα κοινοπραξίες προμηθεύτηκαν τα τεύχη του διαγωνισμού για τη συμμετοχή τους στην κατασκευή έξι υδροηλεκτρικών σταθμών, συνολικής δυναμικότητας 74 MW, στον ποταμό Μπόσνα, στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Το έργο υλοποιείται από τη νορβηγική Technor Energy, έπειτα από την υπογραφή του συμβολαίου παραχώρησης με την κυβέρνηση της χώρας. Το συνολικό κόστος του διαμορφώνεται στα 200 εκατ. ευρώ
Εννέα κοινοπραξίες προμηθεύτηκαν τα τεύχη του διαγωνισμού για τη συμμετοχή τους στην κατασκευή έξι υδροηλεκτρικών σταθμών, συνολικής δυναμικότητας 74 MW, στον ποταμό Μπόσνα, στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Το έργο υλοποιείται από τη νορβηγική Technor Energy, έπειτα από την υπογραφή του συμβολαίου παραχώρησης με την κυβέρνηση της χώρας. Το συνολικό κόστος του διαμορφώνεται στα 200 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη νορβηγική εταιρεία, ενδιαφέρον για συμμετοχή στην κατασκευή του έργου εκδήλωσαν η γερμανική Strabag, οι αυστριακές Albine, PORR και Andritz Hydro, η ισπανική Iderdrol, οι σλοβενικές Primorje και CPM και οι κροατικές Ingra και Konstruktor.

Οι τελικές προσφορές θα ανοιχθούν στις 15 Σεπτεμβρίου 2009 και η αξιολόγησή τους αναμένεται να διαρκέσει ένα μήνα. Τα συμβόλαια θα υπογραφούν τον Ιανουάριο του 2010.