Τόκους ύψους 470 εκατ. δολαρίων, που αφορούν στο πρόστιμο των 507,5 εκατ. δολαρίων το οποίο της επιβλήθηκε για την υπόθεση «Βαλντέζ», συμφώνησε να πληρώσει η ExxonMobil, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να καταθέσει έφεση εναντίον της απόφασης του δικαστηρίου. Η ανωτέρω αποζημίωση επιδικάστηκε στα θύματα από την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε το ναυάγιο του πλοίου Βαλντέζ της εταιρείας, το 1989
Τόκους ύψους 470 εκατ. δολαρίων, που αφορούν στο πρόστιμο των 507,5 εκατ. δολαρίων το οποίο της επιβλήθηκε για την υπόθεση «Βαλντέζ», συμφώνησε να πληρώσει η ExxonMobil, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να καταθέσει έφεση εναντίον της απόφασης του δικαστηρίου. Η ανωτέρω αποζημίωση επιδικάστηκε στα θύματα από την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε το ναυάγιο του πλοίου Βαλντέζ της εταιρείας, το 1989.

Ο αμερικανικός κολοσσός ενημέρωσε τους δικηγόρους των ψαράδων, των μικρών επιχειρήσεων και άλλων εναγόντων ότι θα καταβάλει τα χρήματα την 1η Ιουλίου. 

Το αρμόδιο δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο απεφάνθη στις 15 Ιουνίου ότι η εταιρεία οφείλει να καταβάλει στα θύματα της πετρελαιοκηλίδας τόκους, ο οποίοι άρχισαν να συσσωρεύονται από το 1996, όταν επιβλήθηκε στην Exxon το πρώτο πρόστιμο.

Πριν από ένα χρόνο, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μείωσε στο 1/10 το αρχικό πρόστιμο των 5 δισ. δολαρίων, που είχε επιβληθεί στην Exxon το 1994 για την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε το 1989. Το ναυάγιο του Βαλντέζ είχε οδηγήσει στη διαρροή 11 εκατ. γαλονιών πετρελαίου στη θάλασσα, προκαλώντας τεράστια πετρελαιοκηλίδα, η οποία βρώμισε ακτές μήκους 2.080 χιλιομέτρων, σκότωσε χιλιάδες θαλασσινά θηλαστικά και εκατοντάδες χιλιάδες θαλασσοπούλια και εξαφάνισε σημαντικούς ψαρότοπους.