Βέβαιος για την επιτυχία της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης δήλωσε, ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας, μιλώντας, χθες στις «Ημερίδες Μελέτης» της κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που πραγματοποιήθηκαν από τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου έως σήμερα στην Αθήνα

Βέβαιος για την επιτυχία της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης δήλωσε, ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας, μιλώντας, χθες στις «Ημερίδες Μελέτης» της κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που πραγματοποιήθηκαν από τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου έως σήμερα στην Αθήνα.

«Θα έχουμε, είπε σκληρές διαπραγματεύσεις στους προσεχείς περίπου πέντε μήνες, με ουσιαστικές διαπραγματεύσεις θα έχουμε πέντε εβδομάδες. Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος και το ερώτημα είναι: θα πετύχουμε στο τέλος να έχουμε μία παγκόσμια, συνολική συμφωνία στην Κοπεγχάγη, η οποία θα καταπολεμήσει τις κλιματικές αλλαγές; Ναι, ναι, πιστεύω ακράδαντα, ναι !», τόνισε ο κ. Δήμας. «Και τούτο, διότι πιστεύω στην κοινή λογική. Οι ηγέτες μας ανά τον κόσμο, δε μπορεί να μην ακούσουν τι λέει η Επιστήμη, να μη λάβουν υπόψη, επισήμανε την τέταρτη έκθεση και τις εκτιμήσεις της Διεθνούς Επιτροπής Κλιματικών Αλλαγών του ΟΗΕ, που προβλέπει, πώς αν ξεπεράσουμε τους δυο βαθμούς Κελσίου, έως το 2050, τότε οι συνέπειες θα είναι καταστρεπτικές και μη αναστρέψιμες, Και όχι μόνον αυτό, αλλά νεότερες πληροφορίες μας λένε, πώς και οι δύο βαθμοί είναι πολλοί και πρέπει να πάμε στον ενάμιση βαθμό. Το επείγον του προβλήματος είναι τόσο ξεκάθαρο, που δε μπορεί παρά οι ηγέτες μας να ανταποκριθούν θετικά».

«Θα έχουμε, πρόσθεσε μια αποτελεσματική συμφωνία στην Κοπεγχάγη, η οποία θα είναι δίκαιη, και η οποία θα μπορέσει να μας καθοδηγήσει στα επόμενα χρόνια, για να περιορίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη σε λιγότερο από δυο βαθμούς Κελσίου».