Ο Γερμανός περιβαλλοντολόγος Michael Mueller επισήμανε πως από το 2010 θα είναι διαθέσιμα σε εμπορεύσιμους όγκους τα νέα βιοκαύσιμα. Πρόκειται για βιοκαύσιμα τα οποία παράγονται από βιομάζα πρώτων υλών νέας γενιάς
Ο Γερμανός περιβαλλοντολόγος Michael Mueller επισήμανε πως από το 2010 θα είναι διαθέσιμα σε εμπορεύσιμους όγκους τα νέα βιοκαύσιμα. Πρόκειται για βιοκαύσιμα τα οποία παράγονται από βιομάζα πρώτων υλών νέας γενιάς. Ο Mueller τόνισε πως το χρονοδιάγραμμα δεν είναι ακόμα σαφές διότι η έναρξη της παραγωγής που είχε τοποθετηθεί αρχικά για το 2007 αναβλήθηκε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της νέας τεχνολογίας.

Επίσης, στη Γερμανία θα κατασκευαστούν δοκιμαστικές εγκαταστάσεις για τη μαζική παραγωγή βιοκαυσίμων δεύτερης γενιάς. Η διαφορά αυτών των καυσίμων είναι ότι παρασκευάζονται από διαφορετικά υλικά όπως κομμάτια ξύλου, λαχανικά, άχυρο και χαμηλής ποιότητας σοδειές. Εξ αιτίας του πολύπλοκου τρόπου επεξεργασίας αυτών των πρώτων υλών η παραγωγή των νέων βιοκαυσίμων αναμένεται να καθυστερήσει σε σχέση με την πορεία της πρώτης.