Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες κατασκευής μεγάλου αγωγού πετρελαίου στο νοτιοδυτικό Τσαντ από την China National Petroleum Corp (CNPC). Η έναρξη λειτουργίας του αγωγού θα πραγματοποιηθεί το 2011 για να μεταφέρει πετρέλαιο από το κοίτασμα Κουντάλβα στο διυλιστήριο Τζαρμάγια, στα βόρεια της πρωτεύουσας της χώρας Ντζαμένα
Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες κατασκευής μεγάλου αγωγού πετρελαίου στο νοτιοδυτικό Τσαντ από την China National Petroleum Corp (CNPC). Η έναρξη λειτουργίας του αγωγού θα πραγματοποιηθεί το 2011 για να μεταφέρει πετρέλαιο από το κοίτασμα Κουντάλβα στο διυλιστήριο Τζαρμάγια, στα βόρεια της πρωτεύουσας της χώρας Ντζαμένα.

Η CNPC, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ενέργειας της Κίνας, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το κόστος κατασκευής του έργου, ενώ μέσω αυτού και άλλων παρόμοιων σχεδίων στην Αφρική, η ανερχόμενη οικονομική υπερδύναμη της Ασίας στοχεύει στην κάλυψη των ραγδαία αυξανόμενων ενεργειακών της αναγκών.

Από την άλλη, μιλώντας στη διάρκεια των εγκαινίων της έναρξης της κατασκευής, ο πρόεδρος της χώρας, Ιντρίς Ντεμπί Ιτνό, ανάφερε ότι «οι πολίτες του Τσαντ περίμεναν πολύ καιρό για την ευκαιρία αυτή».