Συμβόλαιο για την ανακαίνιση του διυλιστηρίου Skikdaστην ανατολική Αλγερία υπέγραψε η κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας Sonatrach με τη νοτιοκορεάτικη Samsung Engineering. Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται στα 2 δισ. δολάρια και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 36 μηνών, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Αλγερίας Σακίμπ Χελίλ, ο οποίος προήδρευσε της ειδικής τελευτής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αλγέρι
Συμβόλαιο για την ανακαίνιση του διυλιστηρίου Skikdaστην ανατολική Αλγερία υπέγραψε η κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας Sonatrach με τη νοτιοκορεάτικη Samsung Engineering.  

Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται στα 2 δισ. δολάρια και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 36 μηνών, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Αλγερίας Σακίμπ Χελίλ, ο οποίος προήδρευσε της ειδικής τελευτής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αλγέρι.

Το συμβόλαιο αυτό εντάσσεται στο πρόγραμμα αναβάθμισης των διυλιστηρίων της χώρας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sonatrach, Μοχάμεντ Μετζιάνι.

Σε συνέντευξή του, ο Χελίλ τόνισε ότι η διυλιστική δυναμικότητα της Αλγερίας πιθανόν να αυξηθεί σε 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα από 500.000 βαρέλια που είναι σήμερα.