RIYADH (AFP)--Security forces have arrested five suspected al-Qaeda militants in the western Saudi city of Taif, the Interior Ministry said Friday.
Ριάντ (AFP) -- Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν πέντε υπόπτους ως πιθανά μέλη της Αλ Κάιντα στη δυστική σαουδαραβική πόλη Ταίφ, ανέφερε το υπουργείο εσωτερικών την Παρασκευή.

Οι πέντε άνδρες πιθανολογείται ότι είναι χαμηλόβαθμα στελέχη που ασχολούνται με την προμήθεια της Αλ Κάιντα, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, στρατηγός Μανσούρ αλ Τουρκί

Πρόσθεσε πάντως ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα. "Το πόσο αναμεμιγμένοι είναι, το πόσο επικίνδυνο αυτό που έκαναν απομένει να προσδιοριστεί" ανέφερε.

Το υπουργείο δεν έκανε λόγο για το πότε συνελλήφθησαν στην Ταίφ, η οποία βρίσκεται περίπου 80 χλμ. από την ιερή πόλη της Μέκκας.

Η ανακοίνωση έρχεται 10 ημέρες αφού οι κυβερνητικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν έναν καταζητούμενο στη διάρκεια συμπλοκής στην κεντρική πόλη Μπουράιντα. Ο άνδρας ήταν χρηματοδότης των επιχειρήσεων της Αλ Κάιντα που επίσης βοηθούσε στη διακίνηση ανθρώπων εντός και εκτός της χώρας.

Την Τετάρτη η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι καταδικάστηκε ένας άνθρωπος σε θάνατα και επίσης επιβλήθηκε άγνωστος αριθμός ποινών στη διάρκεια δικών 330 ανθρώπων που κατηγορήθηκαν ότι συμμετείχαν μεταξύ 2003 και 2006 στην εκστρατεία βομβιστικών επιθέσεων της Αλ Κάιντα σε όλη τη χώρα.