Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η υπογραφή του συμβολαίου, που θα αποτελέσει και το «θεμέλιο λίθο» για τη σύσταση της εταιρίας, η οποία θα αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των υπόγειων, αποθηκευτικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου στο Μπανάτσκι Ντβορ
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η υπογραφή του συμβολαίου, που θα αποτελέσει και το «θεμέλιο λίθο» για τη σύσταση της εταιρίας, η οποία θα αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των υπόγειων, αποθηκευτικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου στο Μπανάτσκι Ντβορ.

Η υπογραφή του συμβολαίου θα γίνει από εκπροσώπους της σερβικής δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού Srbijagas και του ρωσικού ενεργειακού «κολοσσού» Gazprom, τόνισε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούνγκ», ο διευθυντής της Srbijagas, Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το προσχέδιο του συμβολαίου είναι έτοιμο, ωστόσο ορισμένες, λεπτομέρειες που αφορούν το μελλοντικό καθεστώς της εταιρίας πρέπει να διευθετηθούν.

Οι υπόγειες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Μπανάτσκι Ντβορ εφοδιάζονται, σε καθημερινή βάση, με 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον κ. Μπαγιάτοβιτς.

(από www.kathimerini.gr, 10/07/2009)