Άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στη ρουμανική αγορά έλαβε η γερμανική εταιρεία RWE, δύο χρόνια μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος, όπως ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Ρουμανίας (ANRE). Η άδεια που δόθηκε στην τοπική μονάδα της RWE, την RWE Supply&Trading, θα ισχύει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2010
Άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στη ρουμανική αγορά  έλαβε η γερμανική εταιρεία RWE, δύο χρόνια μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος, όπως ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Ρουμανίας (ANRE).
 
Η άδεια που δόθηκε στην τοπική μονάδα της RWE, την RWE Supply&Trading, θα ισχύει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2010.

Η είσοδος του γερμανικού ενεργειακού κολοσσού στη ρουμανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας έρχεται μετά τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της EnergoNuclear, της εταιρείας που θα κατασκευάσει και θα διαχειρίζεται τους αντιδραστήρες 3 και 4 του πυρηνικού σταθμού Τσερναβόντα.

Σύμφωνα με την ANRE, η RWE είναι ο έβδομος ενεργειακός όμιλος της Ευρώπης που εισέρχεται στη ρουμανική αγορά, μετά την τσέχικη CEZ, τη γερμανική EON, την ιταλική Enel, τη γαλλική GDF-Suez, τη νορβηγική Statkraft και την αυστριακή Verbund.