Την δέσμευσή του στο σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco επανέλαβε την Δευτέρα, 13 Ιουλίου, το Αζερμπαϊτζάν, την ίδια ώρα που, στην Άγκυρα, η Τουρκία και τέσσερις χώρες-μέλη της Ε.Ε. υπέγραψαν συμφωνία η οποία θα επιτρέψει στον αγωγό να διέλθει από τα εδάφη τους
Την δέσμευσή του στο σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco επανέλαβε την Δευτέρα, 13 Ιουλίου, το Αζερμπαϊτζάν, την ίδια ώρα που, στην Άγκυρα, η Τουρκία και τέσσερις χώρες-μέλη της Ε.Ε. υπέγραψαν συμφωνία η οποία θα επιτρέψει στον αγωγό να διέλθει από τα εδάφη τους.                      

Σε δηλώσεις του στην τουρκική πρωτεύουσα, ο Αζέρος Υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας Natig Aliyev τόνισε ότι η χώρα του ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του διαδρόμου μεταφοράς του Nabucco με στόχο την εξαγωγή υδρογονανθράκων προς την Ευρώπη. Ωστόσο, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων APA, επανέλαβε την δέσμευση του Αζερμπαϊτζάν και προς άλλες εξαγωγικές κατευθύνσεις όπως η Ρωσία.

Το σχέδιο του Nabucco, το οποίο έχει την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε., αποσκοπεί στην μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από τις ρωσικές εξαγωγές φυσικού αερίου. 

Η  δέσμευση του Αζερμπαϊτζάν είναι ζωτικής σημασίας για την υλοποίηση του προγράμματος, καθώς άλλες πιθανές υποψήφιες χώρες, όπως το Τουρκμενιστάν και το Καζακστάν δεν έχουν ακόμη δεσμευθεί για την συμμετοχή τους στον Nabucco.