Η Toyota εξετάζει το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει στην Βρετανία μια έκδοση του Auris, το οποίο θα είναι και το πρώτο της υβριδικό στην Ευρώπη. Η ιαπωνική εταιρεία άλλωστε έχει αναδειχτεί σε ηγέτη στον χώρο των συγκεκριμένων οχημάτων, τα οποία γνωρίζουν ιδιαίτερη επιτυχία στις χώρες της Άπω Ανατολής.
Η Toyotaεξετάζει το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει στην Βρετανία μια έκδοση του Auris, το οποίο θα είναι και το πρώτο της υβριδικό στην Ευρώπη. Η ιαπωνική εταιρεία άλλωστε έχει αναδειχτεί σε ηγέτη στον χώρο των συγκεκριμένων οχημάτων, τα οποία γνωρίζουν ιδιαίτερη επιτυχία στις χώρες της Άπω Ανατολής.

Η κίνηση αυτή επίσης θα βοηθούσε τη Βρετανία να αναδειχτεί σε κέντρο κατασκευής «πράσινων» οχημάτων στην Γηραιά Ήπειρο. Ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν εστίασε πρόσφατα το ενδιαφέρον σε μια σειρά από μέτρα για την προώθηση της χρήσης υβριδικών, ηλεκτρικών και άλλων οχημάτων που μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η ιαπωνική εφημερίδα Nikkan Jidosha Shimbun ανέφερε ότι η Toyotaθα είναι σε θέση να ξεκινήσει την κατασκευή του Aurisστην Ευρώπη από το 2012. «Προς το παρόν ερευνούμε και δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τίποτα» δήλωσε η Κάρεν Μπράντλεϋ εκπρόσωπος τύπου του εργοστασίου της εταιρείας στο Ντερμπισάιρ.  Στόχος της Toyotaείναι να αυξήσει ακόμη περισσότερο την παραγωγή των συγκεκριμένων οχημάτων και να πωλεί 1 εκατομμύριο ετησίως στην αρχή της επόμενης δεκαετίας.

Ο νέος πρόεδρος, Ακίο Τογιόντα, ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική τον προηγούμενο μήνα με βάση την οποία η ιαπωνική εταιρεία θα παράγει ένα συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων σχεδιασμένων ξεχωριστά για κάθε περιοχή αντί να προσφέρει ένα ομογενοποιημένο τύπο σε όλες.

Η Toyota παράγει υβριδικά και στις ΗΠΑ, ενώ σκοπεύει να επεκταθεί στην Ταϊλάνδη και την Αυστραλία το 2010. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι να κυκλοφορήσει υβριδικές εκδόσεις όλων των μοντέλων της μέχρι το 2020. Χαρακτηριστικό είναι ότι πούλησε παγκοσμίως 429.740 τέτοια οχήματα την προηγούμενη χρονιά, από τα οποία 285.675 ήταν του μοντέλου Auris.