Κέρδη κατέγραψαν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» τη Δευτέρα, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς η άνοδος των διεθνών χρηματιστηρίων και η υποτίμηση του δολαρίου κατέστησαν ελκυστικότερα τα εμπορεύματα. Οι τιμές του πετρελαίου ακολούθησαν την πορεία των χρηματιστηριακών αγορών, οι οποίες ενισχύθηκαν στον απόηχο μιας σειράς ενθαρρυντικών μακροοικονομικών στοιχείων για το μήνα Ιούνιο, που αναζωπύρωσαν τις ελπίδες για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.
Κέρδη κατέγραψαν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» τη Δευτέρα, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς η άνοδος των διεθνών χρηματιστηρίων και η υποτίμηση του δολαρίου κατέστησαν ελκυστικότερα τα εμπορεύματα.

Οι τιμές του πετρελαίου ακολούθησαν την πορεία των χρηματιστηριακών αγορών, οι οποίες ενισχύθηκαν στον απόηχο μιας σειράς ενθαρρυντικών μακροοικονομικών στοιχείων για το μήνα Ιούνιο, που αναζωπύρωσαν τις ελπίδες για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

«Φτάσαμε σε ένα νέο υψηλό, εξαιτίας του αδύναμου δολαρίου και της ανόδου των χρηματιστηρίων», δήλωσε ο Τομ Μπεντζ, αναλυτής της BNP Paribas στη Νέα Υόρκη. «Υπάρχει αυξημένη αισιοδοξία και κάποια οικονομικά αποτελέσματα είναι καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν», πρόσθεσε.

Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου αυξήθηκε κατά 48 σεντς, ή 0,8%, στα 64,04 δολάρια το βαρέλι. Ενδοσυνεδριακά, ανήλθε μέχρι τα 64,90 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Ιουλίου. Εξάλλου, η τιμή στα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 65,33 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 75 σεντς, ή 1,2%.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent κατέγραψε άνοδο 1,12 δολαρίων, ή 1,7%, στα 66,50 δολάρια το βαρέλι.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές πετρελαίου εκτινάχθηκαν κατά 6,1%, εξαιτίας των κερδών στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές και της ανάκαμψης των ενάρξεων ανέγερσης νέων κατοικιών στις ΗΠΑ. «Υπάρχει μια συνέχιση του ράλι της προηγούμενης εβδομάδας», δήλωσε ο Μάικλ Φιτζπάτρικ της MF Global, αποδίδοντας την άνοδο των τιμών στις προσδοκίες για ανάκαμψη της ζήτησης.