Οικονομική Βοήθεια στη Ρουμανία για τον Εκσυγχρονισμό Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρισμού

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης σε σενεργασία με ιδιωτικά ιδρύματα θα δαπανήσει 170 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής ηλεκτρισμού της Ρουμανίας. Η βοήθεια με τη μορφή δανείου είναι μέρος του 1 δις ευρώ που θα λάβει η χώρα στην επόμενη διετία από την Ευρώπη στα πλαίσια του οικονομικού πακέτου ύψους 20 δις ευρώ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
energia.gr
Τετ, 22 Ιουλίου 2009 - 17:53
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης σε σyνεργασία με ιδιωτικά ιδρύματα θα δαπανήσει 170 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής ηλεκτρισμού της Ρουμανίας. Η βοήθεια με τη μορφή δανείου είναι μέρος του 1 δις ευρώ που θα λάβει η χώρα στην επόμενη διετία από την Ευρώπη στα πλαίσια του οικονομικού πακέτου ύψους 20 δις ευρώ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο σταθμός παραγωγής του Τουρσένι στα νότια της Ρουμανίας κατασκευάστηκε στη διάρκεια της κομμουνιστικής περιόδου και όπως αρκετές ακόμη εγκαταστάσεις χρειάζεται να αναβαθμιστεί προκειμένου να λειτουργεί με βάση τις κοινοτικές προδιαγραφές στο μέλλον.