Ένας πυρηνικός σταθμός του ενεργειακού ομίλου RWE στη βορειοδυτική Γερμανία αποσυνδέθηκε από το δίκτυο σήμερα όταν τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα ασφαλείας, ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του εργοστασίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πυρηνικός σταθμός του Εμσλαντ σταμάτησε να λειτουργεί αυτόματα και τώρα οι ειδικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν σε τι οφείλεται η ενεργοποίηση του συστήματος ασφαλείας.
Ένας πυρηνικός σταθμός του ενεργειακού ομίλου RWE στη βορειοδυτική Γερμανία αποσυνδέθηκε από το δίκτυο σήμερα όταν τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα ασφαλείας, ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του εργοστασίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πυρηνικός σταθμός του Εμσλαντ σταμάτησε να λειτουργεί αυτόματα και τώρα οι ειδικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν σε τι οφείλεται η ενεργοποίηση του συστήματος ασφαλείας.

Στις αρχές του μήνα μία σειρά παρόμοια πειστατικά σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο που λειτουργεί για λογαριασμό μιας θυγατρικής του κρατικού ομίλου της Σουηδίας Vattenfall είχε προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στη Γερμανία, μια χώρα με ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας.

Το Βερολίνο έχει δεσμευθεί να κλείσει σταδιακά ως το 2020 όλα τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας.
Αυτή η δέσμευση είναι πιθανό να αποτελέσει κενό γράμμα, εάν η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, η οποία θεωρείται φαβορί για τις κοινοβουλευτικές εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου, καταφέρει να απαλλαγεί από τους σημερινούς κυβερνητικούς της εταίρους, τους Σοσιαλδημοκράτες, και να συγκροτήσει κυβέρνηση συνασπισμού με τους Φιλελεύθερους, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της πυρηνικής ενέργειας.

Η κοινή γνώμη ωστόσο φαίνεται πως δεν συμμερίζεται αυτή τη συμπάθεια.
Σύμφωνα με μία τελευταία δημοσκόπηση του Politbarometer που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ZDF και δημοσιοποιήθηκε σήμερα, η πλειοψηφία των Γερμανών (55%) τάσσεται υπέρ της κατάργησης της πυρηνικής ενέργειας ως το 2020.

Πριν από ένα χρόνο το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 40%.