Η κυβέρνηση του Ισημερινού συνήψε συμφωνία για την εξαγωγή αργού πετρελαίου στην Κίνα, για το οποίο η χώρα των Άνδεων θα λάβει προκαταβολή ύψους 1 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε η κρατική εταιρία Petroecuador. Η Πετροεκουαδόρ υπέγραψε ένα συμβόλαιο προμήθειας. . . της κρατικής [κινεζικής] εταιρίας Petrochina International Company Ltd, για δυο χρόνια», ανέφερε ανακοίνωση της εταιρίας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του Ισημερινού θα λάβει 1 δις δολάρια την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού συνήψε συμφωνία για την εξαγωγή αργού πετρελαίου στην Κίνα, για το οποίο η χώρα των Άνδεων θα λάβει προκαταβολή ύψους 1 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε η κρατική εταιρία Petroecuador.

«Η Πετροεκουαδόρ υπέγραψε ένα συμβόλαιο προμήθειας. . . της κρατικής [κινεζικής] εταιρίας Petrochina International Company Ltd, για δυο χρόνια», ανέφερε ανακοίνωση της εταιρίας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του Ισημερινού θα λάβει 1 δις δολάρια την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, η χώρα-μέλος του ΟΠΕΚ θα εξάγει σχεδόν 3 εκατ. βαρέλια αργού τον μήνα στην Κίνα.

Σύμφωνα με την Πετροεκουαδόρ, το 1 δισ. δολάρια αντιστοιχεί περίπου στο 28% της συνολικής αξίας του πετρελαίου που ο Ισημερινός συμφώνησε να εξάγει στην Κίνα.

Ο Ισημερινός παρήγαγε πάνω από 485.000 βαρέλια αργού την ημέρα τον Μάιο.

Ακόμη, αυτήν την εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών Ντιέγκο Μπόρχα ανακοίνωσε ότι το Κίτο διαπραγματεύεται τους όρους ενός δανείου ύψους 1 δισ. δολαρίων από την Κίνα.

Οι συμφωνίες αναμένεται να συμβάλλουν στις προσπάθειες της κυβέρνησης του προέδρου Κορέα να βελτιώσει την αναγκαία ρευστότητα στην οικονομία του Ισημερινού, καθώς τα έσοδα από τις εξαγωγές μειώθηκαν απότομα το πρώτο εξάμηνο του έτους, τόσο λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης όσο και λόγω της χαμηλής διατίμησης του πετρελαίου και των πρώτων υλών στις διεθνείς αγορές.

Η κρατική εταιρία ενέργειας της Χιλής ENAP ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την υπογραφή συμφωνίας με την Πετροεκουαδόρ για την προμήθεια 10 εκατ. βαρελιών αργού πετρελαίου το χρόνο.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ)