Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι έτοιμη να συμβάλει στη χρηματοδότηση των 7,9 δισ. ευρώ ($ 11,24 δισ.) του αγωγού Nabucco ενώ πρόκειται να εξετάσει την πιθανότητα δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα αγοράς των ποσοτήτων φυσικού αερίου του αγωγού με στόχο την διασφάλιση της βιωσιμότητας του έργου, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕτΕ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι έτοιμη να συμβάλει στη χρηματοδότηση των 7,9 δισ. ευρώ ($ 11,24 δισ.) του αγωγού Nabucco ενώ πρόκειται να εξετάσει την πιθανότητα δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα αγοράς των ποσοτήτων φυσικού αερίου του αγωγού με στόχο την διασφάλιση της βιωσιμότητας του έργου, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία υπέγραψαν στις 13 Ιουλίου στην Άγκυρα συμφωνία για τον αγωγό η οποία αποσκοπεί στη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από τη Ρωσία μέσω της προμήθειας ποσοτήτων φυσικού αερίου από την Κασπία και τη Μέση Ανατολή.

«Όταν το έργο αρχίσει πραγματικά, θα είμαστε έτοιμοι για τη χρηματοδότησή του και νομίζω ότι σίγουρα αυτό θα κληθούμε να κάνουμε," δήλωσε στο Reuters o Christopher Hurst, Διευθυντής Ενέργειας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ενέργεια και το Περιβάλλον που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία.