Ο νέος πρόεδρος της βουλγαρικής κοινοβουλευτικής επιτροπής σε θέματα οικονομίας, ενέργειας και τουρισμού πρότεινε να «παγώσει» προσωρινά το σχέδιο για τον δεύτερο πυρηνικό αντιδραστήρα της χώρας στο Μπελέν.

Ο νέος πρόεδρος της βουλγαρικής κοινοβουλευτικής επιτροπής σε θέματα οικονομίας, ενέργειας και τουρισμού πρότεινε να «παγώσει» προσωρινά το σχέδιο για τον δεύτερο πυρηνικό αντιδραστήρα της χώρας στο Μπελένε.

Ο κ. Ντιμιτρώφ, ένας από τους ηγέτες του δεξιού Μπλε Συνασπισμού και επικεφαλής του κόμματος Ενωμένες Δημοκρατικές Δυνάμεις (UDF) δήλωσε την Πέμπτη πως το κράτος δεν θα πρέπει να καλύπτει το κόστος του συγκεκριμένου σταθμού και ότι θα πρέπει να βρεθούν επενδυτές από τον ιδιωτικό τομέα.

Περίπου 430 εκατ. ευρώ έχουν δαπανηθεί ως τώρα από το κράτος, ανακοινώθηκε στις 17 Ιουλίου από το υπουργείο Ενέργειας και Οικονομίας. Από αυτά 160 εκατ. αφορούν το τεχνικό κομμάτι, 78 εκατ. τη διαμόρφωση του χώρου κατασκευής, 89,5 εκατ. για την αγορά του μακροχρόνιου εξοπλισμού, 90 εκατ. για τις υπηρεσίες των συμβούλων του έργου και 12 εκατ. για τους τόκους του δανείου από την BNP Paribas.