Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου στην Ασία, καθώς κερδίζουν συνεχώς έδαφος οι φήμες περί επερχόμενης ανάνηψης της διεθνούς οικονομίας. Η τιμή του ελαφρού αργού βρίσκεται στα 70,59 δολάρια, ενώ το brent κινείται στα 72,55.

Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου στην Ασία, καθώς κερδίζουν συνεχώς έδαφος οι φήμες περί επερχόμενης ανάνηψης της διεθνούς οικονομίας.

Η τιμή του ελαφρού αργού βρίσκεται στα 70,59 δολάρια, ενώ το brent κινείται στα 72,55.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου του Ιράν στον OPEC, Μοχάμαντ Αλί Χατίμπι η τιμή του αργού αναμένεται να φθάσει στα 80 δολάρια το βαρέλι μέχρι τον Ιανουάριο. Μάλιστα πρόσθεσε ότι είναι πολύ πιθανόν κατά τη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης του ΟΠΕΚ το Σεπτέμβριο, κάποια μέλη να απαιτήσουν την περαιτέρω μείωση της παραγωγής πετρελαίου, αν οι τιμές συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία.

O αναλυτής ενεργειακών θεμάτων της Purvin&Gertz στη Σιγκαπούρη, Βίκτωρ Σουμ, εκτιμά ότι πολύ σύντομα η τιμή του αργού θα φτάσει τα 73 δολάρια για να ξαναπέσει κοντά στα 60 αργότερα - ωστόσο γενικότερα στους προσεχείς μήνες θα επικρατήσουν ανοδικές τάσεις.