Τον πλήρη έλεγχο της τούρκικης εταιρίας εμπορίας Petrol Ofisi από την Dogan Holding επιθυμεί ο αυστριακός ενεργειακός όμιλος OMV. Για την τούρκικη Dogan, η οποία κατέχει το 54% της Petrol Ofisi, μία τέτοια συμφωνία θα τις εξασφάλιζε κεφάλαια που έχει ανάγκη μετά την επιβολή προστίμων από τις εφοριακές αρχές της Τουρκίας

Τον πλήρη έλεγχο της τούρκικης εταιρίας εμπορίας Petrol Ofisi από την Dogan Holding επιθυμεί ο αυστριακός ενεργειακός όμιλος OMV.

Για την τούρκικη Dogan, η οποία κατέχει το 54% της Petrol Ofisi, μία τέτοια συμφωνία θα τις εξασφάλιζε κεφάλαια που έχει ανάγκη μετά την επιβολή προστίμων από τις εφοριακές αρχές της Τουρκίας.

Ο όμιλος OMV κατέχει το 42% της Petrol Ofisi.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του OMV Wolfgang Ruttenstorfer δήλωσε σε συνέντευξη τύπου πως «Η Τουρκία έχει στρατηγική σημασία για εμάς – και ως αγορά και ως στρατηγική γέφυρα με όλες τις μεγάλες περιοχές-παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Στόχος του Ομίλου σύμφωνα με τον Ruttenstorfer είναι εξέλιξη της Τουρκίας ως τρίτο στρατηγικό ενεργειακό κόμβο.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Dogan Holding και του Ομίλου OMV μπορεί να λήξουν χωρίς να επέλθει καμία αλλαγή αφού όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των δύο εταιρειών δεν πιέζονται από άποψη χρόνου όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις.