Ζήτημα αποστρατικοποίησης νησιών του Αιγαίου εγείρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη διαμεσολάβησης για την επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων. «Οι ελληνικές θέσεις εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και ισχύουν στο ακέραιο» απαντά η Αθήνα

Ζήτημα αποστρατικοποίησης νησιών του Αιγαίου εγείρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη διαμεσολάβησης για την επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων. «Οι ελληνικές θέσεις εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και ισχύουν στο ακέραιο» απαντά η Αθήνα.

Οι πάγιες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο επανήλθαν στο προσκήνιο με αφορμή και τα ρεπορτάζ τουρκικών τηλεοπτικών καναλιών για τη νησίδα Ρω.

Την Τρίτη δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Σαμπάχ» ισχυρίστηκαν ότι συνελήφθησαν κοντά στο «απροσδιορίστου κυριότητας» -όπως το χαρακτηρίζουν - νησί της Ρω και οδηγήθηκαν στο Κας της Τουρκίας.

Πάντως, την Τετάρτη η εφημερίδα «Μιλιέτ», χαρακτήρισε τεχνητή την κρίση που επιχειρήθηκε να προκληθεί στις σχέσεις Αθήνας - Άγκυρας τονίζοντας ότι το νησί ανήκει στην Ελλάδα, βάσει της συμφωνίας του 1932 επικαλούμενη πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

(www.kathimerini.gr, 06/08/2009)