Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν Κλοντ Τρισέ, ανακοίνωσε πως το βασικό επιτόκιο της τράπεζας θα διατηρηθεί στο ιστορικό επίπεδο του 1%. Σε συνέντευξη τύπου στην Φρανκφούρτη, όπου εδρεύει η ΕΚΤ, ο κ. Τρισέ εκτίμησε επίσης ότι η ταχύτητα συρρίκνωσης της οικονομίας, μειώνεται «σαφώς», ακόμη και αν αυτός συνεχίζει να υπολογίζει σε μια ασθενή γενική οικονομική κατάσταση για τους επόμενους μήνες.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν Κλοντ Τρισέ, ανακοίνωσε πως το βασικό επιτόκιο της τράπεζας θα διατηρηθεί στο ιστορικό επίπεδο του 1%.

Σε συνέντευξη τύπου στην Φρανκφούρτη, όπου εδρεύει η ΕΚΤ, ο κ. Τρισέ εκτίμησε επίσης ότι η ταχύτητα συρρίκνωσης της οικονομίας, μειώνεται «σαφώς», ακόμη και αν αυτός συνεχίζει να υπολογίζει σε μια ασθενή γενική οικονομική κατάσταση για τους επόμενους μήνες.

Ο Τρισέ συνεχίζει πάντως να υπολογίζει στην ανάκαμψη των τριμηνιαίων ποσοστών ανάπτυξης την προσεχή χρονιά, όμως σε αντίθεση με τους προηγούμενους μήνες δεν διευκρίνισε την χρονική περίοδο.

Επίσης χαρακτήρισε αναμενόμενη αλλά προσωρινή τη μείωση κατά 0,6% των τιμών κατανάλωσης τον Ιούλιο επισημαίνοντας ότι συνδέεται κυρίως με την με την εκτίναξη των τιμών των πρώτων υλών το καλοκαίρι του 2008.