Ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας Transneft Νικολάι Τόκαρεφ ο οποίος συμμετέχει στην πολυμελή ρωσική αντιπροσωπεία, που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία δήλωσε πως οι συμφωνίες για τον πετρελαιαγωγό Σαμψούντα - Τσεϊχάν δεν ακυρώνουν την υλοποίηση του σχεδίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας Transneft  Νικολάι Τόκαρεφ ο οποίος συμμετέχει στην πολυμελή ρωσική αντιπροσωπεία, που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία δήλωσε πως οι συμφωνίες για τον πετρελαιαγωγό Σαμψούντα - Τσεϊχάν δεν ακυρώνουν την υλοποίηση του σχεδίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με ανταποκρίσεις των ρωσικών κρατικών πρακτορείων από την Τουρκία ο κ. Τοκάρεφ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε πως «δεν υπάρχει ακύρωση, πρόκειται για δύο αυτοτελή σχέδια».

Όσον αφορά τη βιωσιμότητα του αγωγού Σαμψούντα – Τσεϊχάν ο υποδιευθυντής του Γραφείου του Ρώσου πρωθυπουργού Γιούρι Ουσακόφ εξέφρασε συγκρατημένη επιφύλαξη και δήλωσε ότι «προς το παρόν δεν είναι σαφές από που θα προμηθεύεται το πετρέλαιο ο αγωγός αυτός». Ο κ.  Ουσακόφ διευκρίνισε ότι η Ρωσία συγκατατίθεται να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας, που θα μελετήσει τη σκοπιμότητα συμμετοχής της ή όχι στο σχέδιο αυτό.