Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Platts αυξημένη ήταν η παραγωγή αργού του OPEC τον προηγούμενο μήνα. Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) προχώρησε σε αύξηση της παραγωγής του κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα, στα 28,57 βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Platts αυξημένη ήταν η παραγωγή αργού του OPEC τον προηγούμενο μήνα.

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) προχώρησε σε αύξηση της παραγωγής του κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα, στα 28,57 βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο.

Ο OPEC είχε αυξήσει την παραγωγή του από τον περασμένο Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο μετά την σταδιακή πτώση που είχε σημειωθεί από τον Αύγουστο του 2008.

Ο John Kingston, εκπρόσωπος της Platts, δήλωσε ότι: «Φαίνεται απίθανο ο OPEC να προχωρήσει σε νέα μέτρα στην επερχόμενη συνάντηση του Σεπτεμβρίου όσο οι τιμές παραμένουν κοντά στα 70 δολ/βαρέλι».

Την Παρασκευή εξάλλου ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ τα ποσοστά υποχώρησης της ανεργίας τα οποία ήταν πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα με αποτέλεσμα η τιμή του αμερικάνικου αργού παράδοσης Σεπτεμβρίου να διαμορφώνεται στα 71,09 δολάρια το βαρέλι με άνοδο κατά 16 σεντς. Το ποσοστό της ανεργίας τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 9,4%,που αντιπροσωπεύει περίπου 14,5 εκατομμύρια, από 9,5% που ήταν τον Ιούνιο και αντιπροσώπευε 14,7 εκατομμύρια.