Όπως αναφέρουν οι FT σε δημοσίευμά τους, η ΕΟΝ συμφώνησε στην πώληση της Thuga, την εταιρεία υποδομής του τοπικού και περιφερειακού ενεργειακού δικτύου της Γερμανίας. Οι διαπραγματεύσεις με τις Integra και Kom9 που αντιπροσωπεύουν 50 τοπικές επιχειρήσεις έχουν διαρκέσει μήνες με κύριο θέμα τους την τιμή πώλησης.

Όπως αναφέρουν οι FT σε δημοσίευμά τους, η ΕΟΝ συμφώνησε στην πώληση της Thuga, την εταιρεία υποδομής του τοπικού και περιφερειακού ενεργειακού δικτύου της Γερμανίας. Οι διαπραγματεύσεις με τις Integraκαι Kom9 που αντιπροσωπεύουν 50 τοπικές επιχειρήσεις έχουν διαρκέσει μήνες με κύριο θέμα τους την τιμή πώλησης.

Πιθανολογείται πλέον ότι η ΕΟΝ θα λάβει λιγότερα χρήματα από ότι υπολόγιζε αρχικά, καθώς η πώληση της Thuga θα αποφέρει στην γερμανική εταιρεία περίπου 3 δις ευρώ. Ο λόγος που η ΕΟΝ προχώρησε σε αυτή την πώληση είναι επειδή λόγω της νομοθεσίας για τον ανταγωνισμό δεν επιτρέπεται να προεκτείνει τις τοπικές αυτές επενδύσεις. Επιπλέον, η ΕΟΝ αντιμετωπίζει ένα διογκωμένο χρέος ως αποτέλεσμα μιας περιόδου ραγδαίας εξάπλωσης.

Η Thuga απασχολεί 19.000 υπαλλήλους και παρέχει ηλεκτρισμό σε 3,5 εκατ. Γερμανούς πολίτες και φυσικό αέριο σε 2,9 εκατομμύρια πελάτες.

Ανακοίνωση σχετικά με τη συμφωνία αναμένεται να γίνει την Τρίτη, εκτιμούν αναλυτές. Την Τετάρτη άλλωστε η ΕΟΝ πρόκειται να ανακοινώσει αποτελέσματα εξαμήνου.