Πτωτικά κινούνται από την Κυριακή το απόγευμα οι τιμές του πετρελαίου για τα παράγωγα του Brent και WTI στο ICE του Λονδίνου για παραδόσεις Οκτωβρίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, η πτώση στις τιμές οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην ανακοίνωση την Παρασκευή (14/08) της έρευνας του Πανεπιστημίου του Michigan που έδειξε υποχώρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ

Πτωτικά κινούνται από την Κυριακή το απόγευμα οι τιμές του πετρελαίου για τα παράγωγα του Brent και WTI στο ICE του Λονδίνου για παραδόσεις Οκτωβρίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, η πτώση στις τιμές οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην ανακοίνωση την Παρασκευή (14/08) της έρευνας του Πανεπιστημίου του Michigan που έδειξε υποχώρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Σήμερα το πρωί στο ICE του Λονδίνου η τιμή του πετρελαίου για την ποικιλία Brent εκυμαίνετο στα 70,7 δολάρια ανά βαρέλι από τα 71,5 δολάρια που διαπραγματεύετο χθες. Ακόμα πιο χαμηλά, στα 67,4 δολάρια το βαρέλι, διαπραγματεύοντο τα συμβόλαια για το WTI, έχοντας σημειώσει κι αυτά πτώση άνω του ενός δολαρίου, από τα 66,6 δολάρια το βαρέλι που επωλούντο χθες.

Με τα τελευταία στοιχεία από τον ΙΕΑ, όπως αυτά ανεφέροντο στην έκθεση Αυγούστου του Oil Market Report, να προβλέπουν σημαντική μείωση της ζήτησης για το 2009 και με την παραγωγή από τις χώρες εκτός OPEC να αυξάνεται πάνω από 0,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κατά μέσο όρο για εφέτος, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι το μίνι ράλλυ των τελευταίων εβδομάδων έχει φτάσει στο τέλος του. Μία νέα διόρθωση των τιμών, που αποβλέπει κυρίως στην κεφαλαιοποίηση κερδών (profit taking) είναι σε εξέλιξη.