Ο πρωθυπουργός κατήγγειλε τη διαφθορά. Ομως, οι λαθρέμποροι, οι κομπιναδόροι, οι επιδιδόμενοι συστηματικά σε νοθεία καυσίμων, οι κλέφτες της μάνικας, οι φοροφυγάδες, οι εισφοροφυγάδες, οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εδώ και συνεχίζουν τη φθοροποιό, για να μην πούμε την εγκληματική τους δράση.
Ο πρωθυπουργός κατήγγειλε τη διαφθορά. Ομως, οι λαθρέμποροι, οι κομπιναδόροι, οι επιδιδόμενοι συστηματικά σε νοθεία καυσίμων, οι κλέφτες της μάνικας, οι φοροφυγάδες, οι εισφοροφυγάδες, οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εδώ και συνεχίζουν τη φθοροποιό, για να μην πούμε την εγκληματική τους δράση. Ο πρωθυπουργός έκανε τη διαφθορά πρώτης προτεραιότητας ζήτημα, αλλά ορισμένοι υπουργοί μάλλον δεν ακολουθούν τον πρωθυπουργικό βηματισμό.

Δριμύ το «κατηγορώ» της ηγεσίας των ΕΛΠΕ για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των καυσίμων. «Τα προβλήματα στην αγορά με το λαθρεμπόριο είναι χρόνια. Για κάποιο λόγο επί μία 20ετία δεν λύνονται. Ξέρουν ποιοι είναι, ξέρουν πώς κάνουν την παράνομη διακίνηση και όμως δεν τους συλλαμβάνουν», είναι η διαφωτιστική και σκληρή επισήμανση από τους επικεφαλής των ΕΛΠΕ.

Δεν τα λένε κάποιοι άσχετοι, αλλά άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στην αγορά των καυσίμων, καθώς και τις λύσεις. Η απορία λοιπόν είναι γιατί δεν λαμβάνονται άμεσα σκληρά μέτρα τα οποία όχι μόνο θα προστάτευαν τους καταναλωτές, όχι μόνο θα εξυγίαιναν το κύκλωμα των καυσίμων, αλλά θα ανακούφιζαν και τα δημόσια ταμεία με την είσπραξη 500 εκατομμυρίων ευρώ. Αν επεκτείνουμε τον συλλογισμό στη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, τότε πραγματικά θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για ακατανόητη καθυστέρηση αφού η αποφασιστική παρέμβαση θα:

 

  • Επέτρεπε στην κυβέρνηση να βρει τα έσοδα για την πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού, τη μείωση του χρέους και την υλοποίηση των δεσμεύσεων του μνημονίου.
  • Θα εμπεδωνόταν κλίμα δικαιοσύνης αφού θα πλήρωναν εκείνοι που ποτέ ως τώρα δεν πλήρωσαν.
  • Δεν θα λαμβάνονταν πρόσθετα μέτρα, ενώ η κυβέρνηση θα είχε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να ανακουφίσει κάπως τα πιο αδύνατα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας.
(από την εφημερίδα "Έθνος", 12/10/2010)