Δεκάδες Τάνκερ με Πετρέλαιο Αναμένουν στα Ανοικτά της Μασσαλίας τη Λήξη της Απεργίας

Δεκάδες Τάνκερ με Πετρέλαιο Αναμένουν στα Ανοικτά της Μασσαλίας τη Λήξη της Απεργίας
energia.gr
Τετ, 20 Οκτωβρίου 2010 - 17:39
Οι λιμενεργάτες του Fos-Lavera, που αποτελεί το μεγαλύτερο σημείο εκφόρτωσης πετρελαίου της Γαλλίας, και του τερματικού σταθμού πετρελαίου κοντά στην Μασσαλία, εμποδίζουν τα τάνκερ να «δέσουν» στους τερματικούς σταθμούς, συμμετέχοντας στην μεγάλη απεργία που σαρώνει τη Γαλλία, σε αντίδραση στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων των λιμενεργατών είναι ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός τάνκερ με αργό και κατεργασμένο πετρέλαιο να περιμένουν στα ανοικτά του λιμανιού

Οι λιμενεργάτες του Fos- Lavera, που αποτελεί το μεγαλύτερο σημείο εκφόρτωσης πετρελαίου της Γαλλίας, και του τερματικού σταθμού πετρελαίου κοντά στην Μασσαλία, εμποδίζουν τα τάνκερ να «δέσουν» στους τερματικούς σταθμούς, συμμετέχοντας στην μεγάλη απεργία που σαρώνει τη Γαλλία, σε αντίδραση στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων των λιμενεργατών είναι ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός τάνκερ με αργό και κατεργασμένο πετρέλαιο να περιμένουν στα ανοικτά του λιμανιού.

Μάλιστα, ανακοίνωση των εκεί λιμενικών αρχών ανεβάζει τα πλοία που εμποδίζονται να ξεφορτώσουν λόγω της απεργίας σε 69, εκ των οποίων 32 μεταφέρουν αργό, 19 τελικά προϊόντα πετρελαίου.

 Επίσης, οκτώ τάνκερ που μεταφέρουν χημικά προϊόντα και 10 προπάνιο και βουτάνιο περιμένουν στα ανοικτά του Fos- Lavera την λήξη της απεργίας των λιμενεργατών.

Εχθές, στα ανοικτά του Fos- Lavera περίμεναν 20 τάνκερ με αργό και 19 με επεξεργασμένο πετρέλαιο, ενώ αγκυροβολημένα στα ανοικτά της Μασσαλίας ήταν 9 τάνκερ με αργό και πέντε με πετρελαιοειδή.

Οι κινητοποιήσεις αυτές θεωρείται ότι επηρεάζουν τον κεντρικό πετρελαιαγωγό της Γαλλίας, όπως επίσης έξι διυλιστήρια της χώρας και ένα στην Ελβετία. Ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα λήξει η απεργία.

Οι εμπορευματικοί τερματικοί σταθμοί στα λιμάνια της Γαλλίας συνεχίζουν την λειτουργία τους, παρά την άρνηση των λιμενεργατών να δουλέψουν υπερωριακά.