Αύξηση 70% σημείωσαν τα κέρδη της Repsol κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου χάρη στα βελτιωμένα περιθώρια διύλισης και την αύξηση των τιμών του αργού. Συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου στην Ισπανία αναρριχήθηκαν στα 502 εκατ. ευρώ από 296 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα
Αύξηση 70% σημείωσαν τα κέρδη της Repsol κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου χάρη στα βελτιωμένα περιθώρια διύλισης και την αύξηση των τιμών του αργού. Συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου στην Ισπανία αναρριχήθηκαν στα 502 εκατ. ευρώ από 296 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα περιθώρια διύλισης της Repsol έχουν αρχίσει να βελτιώνονται μετά την πτώση της ζήτησης την περασμένη χρονιά εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Η εταιρεία επενδύει στην ανάπτυξη κοιτασμάτων στη Βραζιλία και σε άλλα μέρη προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή της, ενώ επιδιώκει να μειώσει την έκθεσή της σε ώριμα κοιτάσματα στην Αργεντινή.

Πέρα από την ανάπτυξη κοιτασμάτων, όμως, η Repsol επενδύει κεφάλαια και για τη βελτίωση των περιθωρίων διύλισης. Οι νέες μονάδες στα διυλιστήριά της στο Μπιλμπάο και την Καρταγένα της Ισπανίας θα αρχίσουν να λειτουργούν στα τέλη του 2011.

Ο δείκτης περιθωρίου κέρδους για την Ισπανία διευρύνθηκε το τρίτο τρίμηνο στα 1,50 δολάρια ανά βαρέλι από 30 σεντς ανά βαρέλι το αντίστοιχο διάστημα του 2009.
Οι μετοχές της εταιρείας έχουν ενισχυθεί κατά 5,7% φέτος, διαμορφώνοντας την αξία της στα 24 δισ. ευρώ.