Αύξηση μεγαλύτερη απ’ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές εμφάνισαν τα κέρδη της Lukoil το τρίτο τρίμηνο χάρη στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου και στη θετική έκβαση δικαστικής διαμάχης σχετικά με μονάδα στο Καζακστάν. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Νο2 παραγωγού αργού της Ρωσίας αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 37% στα 2,82 δισ. δολάρια, έναντι των 2,24 δισ. δολαρίων που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές

Αύξηση μεγαλύτερη απ’ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές εμφάνισαν τα κέρδη της Lukoil το τρίτο τρίμηνο χάρη στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου και στη θετική έκβαση δικαστικής διαμάχης σχετικά με μονάδα στο Καζακστάν.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Νο2 παραγωγού αργού της Ρωσίας αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 37% στα 2,82 δισ. δολάρια, έναντι των 2,24 δισ. δολαρίων που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου τριμήνου, η τιμή του πετρελαίου Ουραλίων αυξήθηκε κατά 11% και διαμορφώθηκε στα 75,64 δολάρια το βαρέλι κατά μέσο όρο, δίνοντας ώθηση στην κερδοφορία των ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών. Ενδεικτικά, τα κέρδη της κρατικής Rosneft υπερδιπλασιάστηκαν, ενώ τα κέρδη της TNK- BP σημείωσαν άνοδο 25%.

Η Lukoil είχε το τρίτο τρίμηνο ταμειακά διαθέσιμα ύψους περίπου 7 δισ. δολαρίων, ενώ δαπάνησε το ποσό των 4,6 δισ. δολαρίων για την επαναγορά ιδίων μετοχών από την ConocoPhillips.

Η κερδοφορία της εταιρείας ενισχύθηκε επίσης από όφελος 438 εκατ. δολαρίων, το οποίο προέκυψε από τη θετική έκβαση διαμάχης με την PetroKazakhstan, μονάδας της China National Petroleum Corp., σχετικά με μονάδα παραγωγής στο Καζακστάν.

Οι μετοχές της ρωσικής εταιρείας ενισχύθηκαν χθες στη Μόσχα κατά 3,4%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 10 Ιουνίου.