Υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση έθεσε η Standard & Poor's την πιστοληπτική ικανότητα «BB+» της ΔΕΗ και της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν. Την προηγούμενη εβδομάδα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης έθεσε υπό καθεστώς πιθανής υποβάθμισης την αξιολόγηση του ελληνικού δημοσίου
Υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση έθεσε η Standard & Poor's την πιστοληπτική ικανότητα «BB+» της ΔΕΗ και της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν.  Την προηγούμενη εβδομάδα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης έθεσε υπό καθεστώς πιθανής υποβάθμισης την αξιολόγηση του ελληνικού δημοσίου.

Συγκεκριμένα, στις 3 Δεκεμβρίου προειδοποίησε ότι ίσως μειώσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, εάν αποδειχθεί ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα είναι επιζήμιους για τους ιδιώτες ομολογιούχους.

Ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας θα είχε αρνητικές επιπτώσεις και για τη ΔΕΗ, καθώς η επιχείρηση έχει εκδώσει τμήμα του χρέους της με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, αναφέρει η S&P σε χθεσινή ανακοίνωσή της.

Επίσης, μία υποβάθμιση της Ελλάδας θα «μπορούσε να έχει άμεσες ή/και έμμεσες αρνητικές επιπτώσεις στον Τιτάνα, οι οποίες δεν μπορούν να εκτιμηθούν πλήρως στο πλαίσιο της χαμηλής ορατότητας και της ουσιαστικής αβεβαιότητας γύρω από την Ελλάδα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά του Τιτάνα», τονίζει η S&P.